.
Sportmassage-medical taping-raindroptherapie 

Waarom stretchen en mobiliseren bij paarden?

Prestatieverbetering.

Langere spieren zijn soepeler en stretchen is een manier om de spiervezels te verlengen.Stretchen bevordert de lenigheid en vermindert de spierspanning. Een lenig paard krijgt een groter bewegingsbereik en heeft een betere balans.Met mobiliseren en stretchen maak je het paard bewust van zijn eigen lichaam en mogelijkheden.

Blessures voorkomen.

Blessurepreventie door mobiliseren en stretchen komt door verlenging van de spieren. Op het moment dat de spieren langer worden komt er minder spanning op de pezen en gewrichten, wat de kans op blessures door overbelasting en slijtage kan verkleinen.Stretchen en mobiliseren verbetert ook de bloedsomloop waardoor zuurstof en bouwstoffen beter de spieren bereiken en de afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Hierdoor ontstaan er minder snel blokkades.Scheuringen en verrekkingen worden veroorzaakt door een te grote kracht op de spier. Dit kan voorkomen worden door het verlengen van de spier en daardoor dus het bewegingsbereik te vergroten.

Ondersteuning van het herstel bij een blessure.

In de acute fase van een blessure kun je met stretchen verklevingen voorkomen.Door een blessure gecontroleerd te stretchen kun je de flexibiliteit verhogen en het herstel van de blessure enigszins versnellen.Bij een paard dat op rust staat en weinig beweging krijgt worden de spieren en gewrichten stijf.Door het mobiliseren van de spieren en gewrichten van het paard kun je deze soepel houden. Dit is bevorderlijk voor het herstel, het voorkomt stijfheid en verkorting.Ik zal zo nodig aanvullend aan de sportmassage stretchen en mobiliseren als dit nodig is. Dit doe ik als de spieren warm zijn.Ook zal ik uitleg geven over hoe je zelf de benodigde stretchoefeningen kunt doen zodat het resultaat zo effectief mogelijk is..