.
 Sport massage voor paarden

Ik ben Kim van Santen en ben gediplomeerd paardensportmasseur.

Van jongs af aan ben ik met paarden bezig geweest, ik was elke dag op stal te vinden om te helpen waar ik maar kon. Vegen, mesten, poetsen ik draaide nergens mijn hand voor om.Een paar jaar geleden ging ik steeds meer stilstaan bij het welzijn van paarden en onze invloed daarop. Gelukkig staan ook steeds meer mensen stil bij wat wij allemaal doen en vragen van een paard, dat dat ook zijn effecten heeft op de gezondheid van het paard. We kijken meer naar het harnachement, de hoefverzorging, de leefomstandigheden, de fysiotherapeut voor paarden en het psychische welzijn van ons paard. Daar wilde ik graag mijn steentje in bijdragen en mijn kennis vergroten. Mijn keuze is gevallen op  sport masseur.

Veel problemen in de training en omgang met het paard komen voort uit problemen met de spieren, ook blessures kunnen hun oorsprong hebben in problemen in de spieren. Ik wil mijzelf blijven ontwikkelen en kennis opdoen van de spieren en de anatomie van het paard en de invloed daarvan omdat dit voor mij erg intrigerend is.

Ik hoop hiermee mijn steentje bij te dragen voor het welzijn in de paarden wereld.


Opleidingen

  • Sportmassage paard  module 1, 2 en 3        - april 2021-        Aeres Hippisch centrum Barneveld 
  • Medical taping                                               - april 2021-       Massage Hippique
  • Raindrop Therapie                                         - mei 2021-         Massage Hippique

 

Webinars

  • Understanding horse's muscles and fascia -maart 2021- Gillian Higgins  horses inside out


Aangesloten bij:


  • VPSN, Vereniging paardensportmasseurs Nederland - juli 2021

 

Recensies

Yvonne Schravenhoff
08-02-21 22:20:17
Kim heeft gedurende haar opleiding regelmatig Djumper gebruikt om de masssge technieken te oefenen, iets waarvoor hij zich maar al te graag liet gebruiken .
Kim is een vriendelijke dame die geduldig is en de tijd neemt voor je paard. Zij kijkt met een kritische blik naar alle aspecten en geeft aansluitend goed advies. Zij is zeker een aanrader als je jouw paard een sportmassage wil laten geven.

Voor meer informatie neem even een kijkje bij de pagina: wist je dat? 


whatsapp
insta


facebook