.
Sportmassage-medical taping-raindroptherapie 

Ik ben Kim van Santen en ben gediplomeerd paardensportmasseur.

Van jongs af aan ben ik met paarden bezig geweest, ik was elke dag op stal te vinden om te helpen waar ik maar kon. Vegen, mesten, poetsen ik draaide nergens mijn hand voor om.Een paar jaar geleden ging ik steeds meer stilstaan bij het welzijn van paarden en onze invloed daarop. Gelukkig staan ook steeds meer mensen stil bij wat wij allemaal doen en vragen van een paard, dat dat ook zijn effecten heeft op de gezondheid van het paard. We kijken meer naar het harnachement, de hoefverzorging, de leefomstandigheden, de fysiotherapeut voor paarden en het psychische welzijn van ons paard. Daar wilde ik graag mijn steentje in bijdragen en mijn kennis vergroten. Mijn keuze is gevallen op  sport masseur.

Veel problemen in de training en omgang met het paard komen voort uit problemen met de spieren, ook blessures kunnen hun oorsprong hebben in problemen in de spieren. Ik wil mijzelf blijven ontwikkelen en kennis opdoen van de spieren en de anatomie van het paard en de invloed daarvan omdat dit voor mij erg intrigerend is.

Ik hoop hiermee mijn steentje bij te dragen voor het welzijn in de paarden wereld.


Opleidingen

  • Sportmassage paard  module 1, 2 en 3        - april 2021-        Aeres Hippisch centrum Barneveld 
  • Medical taping                                               - april 2021-       Massage Hippique
  • Raindrop Therapie                                         - mei 2021-         Massage Hippique

 

Webinars

  • Understanding horse's muscles and fascia -maart 2021- Gillian Higgins  horses inside out


Aangesloten bij:


  • VPSN, Vereniging paardensportmasseurs Nederland - juli 2021

Recensies

Jennifer vrijling
26-08-21 16:51:33
Kim heeft gister mijn pony behandelt.
Vooraf word er een analyse gemaakt zodat ze een goed inzicht heeft over de pony.
Ze heeft veel geduld en kijkt goed naar wat hij aangeeft.
En naderhand krijg je een uitgebreide mail met het verslag van de behandeling.
Ook heb ik nog wat oefeningen mee gekregen om zelf mee aan de slag te gaan.
Al met al een zeer goede ervaring ! :)
Carmen Van den Berg
15-08-21 14:59:30
Kim nam vooraf alle belangrijke informatie over mijn paard op, zodat ze goed wist wat hij wel en wat niet kon verdragen. Tijdens de behandeling straalt ze veel rust uit en als ze iets opmerkt dan legt ze het heel goed uit. Achteraf kregen we een uitgebreide analyse. Een behandeling van Kim is echt een cadeautje voor je paard!
Cathy Van de wetering
14-08-21 23:49:27
Hele fijne masseur met veel geduld en respect voor zowel paard als eigenaar. Een echte aanrader namens paard en eigenaar
Dorien Raboen
14-08-21 17:49:43
Kim heeft het masseren (behandelen)van paarden in haar vingers. Als er sprake is van een blokkade heeft ze die zó gevonden. Ze is toegewijd en wil zowel het paard als de eigenaar helpen. Het is heel fijn dat ze alle tijd neemt en veel geduld heeft, mijn paard is nog jong en erg snel afgeleid!
Natasja Dijkhuizen
14-08-21 17:32:45
Goede kwaliteit, goede begeleiding, goede connectie, veel rust, neemt de tijd, verder heel heel goed advies en tevens terugkoppeling na de behandeling. Heel fijn.