.
Sportmassage-medical taping-raindroptherapie 

Wat doet die tape nou precies!


Regelmatig gebruik ik kinesiotape na een sportmassage.Het aanbrengen van tape is een mooie aanvulling na een sportmassage, het ondersteunt namelijk de werking van de sportmassage.     

De tape zorgt ervoor dat de huid via de haren iets opgetild wordt wat voor een liftend effect zorgt, door het liftende effect verhoogt de bloedcirculatie en lymfevocht afvoer.

Door de tape op een bepaalde manier de tape aan te brengen kan een spier ontspannen of juist aanspannen  en verbetert dit de spierfunctie.

Ook directe pijnverlichting door middel van drukvermindering  is met tape mogelijk door het aan te brengen in een gebied waar pijn vandaan komt. De drukvermindering en pijndemping zorgen ervoor dat het lichaam zichzelf sneller herstelt en het maakt bewegen direct een stuk aangenamer.

Gewrichten kunnen getapet worden ter ondersteuning  van de stabiliteit en bewegelijkheid van een gewricht, dit is voornamelijk van toepassing bij herstel van een blessure.

Je kunt een paard met tape bewust maken van een bepaald lichaamsdeel zodat de bewegelijkheid vergroot wordt, bijvoorbeeld  schoudervrijheid of het onderbrengen van de achterhand.