.
 Sport massage voor paarden

De behandeling  ziet er als volgt uit

De anamnese.

Anamnese paard

Bij een eerste contact zal ik door middel van een vraaggesprek inzicht proberen te krijgen in de hulpvraag en/of klacht. De manier waarop het paard getraind en gestald wordt, de geschiedenis en andere vragen die van belang zijn voor de behandeling. De inspectie in stand.

inspectie in stand paard

Vervolgens zal ik het paard van 4 kanten beoordelen als het vierkant en op een vlakke bodem staat. Dit is om een algemene indruk te krijgen van het paard, de body condition score, eventuele bijzonderheden in de benige of in de spier opbouw.

 


De algemene palpatie.

Tijdens de algemene palpatie zal ik het paard helemaal af voelen met als doel een indruk krijgen van de sensibiliteit, pijn en temperatuur in het lichaam. Hiermee kan ik ook voelen of er sprake is van bijzonderheden in het onderliggende weefsel en om vast te stellen of er contra indicaties zijn om het paard te monsteren of longerenDe inspectie in beweging.            

Ik wil graag dat het paard gemonsterd wordt in stap en in draf, op de harde en op zachte bodem, ditzelfde geldt voor het longeren. Hiermee krijg ik een indruk over de beweeglijkheid van het paard, of er sprake is van kreupelheid en of het paard graag en makkelijk mee loopt op beide kanten. Ik kijk of de bespiering in de boven en onderlijn in balans is en of er een goede golfbeweging te zien is.
 

Specifieke palpatie.

Als er tijdens de inspectie in beweging nog iets naar voren gekomen is zal ik een specifiekere diepe  palpatie uitvoeren.Mochten er geen bijzonderheden zijn dan start ik met de eerste behandeling

 

whatsapp
insta
facebook