.
Sportmassage-medical taping-raindroptherapie 

Belangrijkste voordelen van een paarden massage bij jouw paard.

Jouw paard hoeft geen problemen te hebben voor een massage, door regelmatig een behandeling in te plannen voorkom je blessures en houd je de spieren van jouw paard soepel. Blessures kunnen voortkomen uit spierproblemen, door compensatie in het lichaam worden ligamenten, pezen en botten overbelast met mogelijke blessures tot gevolg. Ook andersom kunnen er spierproblemen ontstaan, bij herstel van blessures compenseert een paard ook in zijn spieren, een massage behandeling helpt daarin het herstel na een blessure.


Waaraan herken je spierproblemen bij jouw paard.

In de training lijkt alles wel goed te gaan maar loop je net even tegen dat kleine probleem aan. Je paard springt  aan in de verkeerde galop, neemt de stelling aan 1 kant makkelijker aan dan aan de andere kant, is minder voorwaarts of houd vast boven de sprong. Tijdens het zadelen en borstelen lijkt jouw paard het steeds minder fijn te vinden, en vertoont zuur gedrag. Het uiterlijk van jouw paard verandert, minder bespiering terwijl je er alles aan doet om te trainen en het voer goed af te stemmen op de training.Voorafgaand aan de paarden massage zal Equibalans door middel van een aantal acties een analyse maken om een indruk te krijgen van de gezondheid van het paard.


De behandeling  ziet er als volgt uit

De anamnese.

Anamnese paard

Bij een eerste contact zal ik door middel van een vraaggesprek inzicht proberen te krijgen in de hulpvraag en/of klacht. De manier waarop het paard getraind en gestald wordt, de geschiedenis en andere vragen die van belang zijn voor de behandeling. De inspectie in stand.

inspectie in stand paard

Vervolgens zal ik het paard van 4 kanten beoordelen als het vierkant en op een vlakke bodem staat. Dit is om een algemene indruk te krijgen van het paard, de body condition score, eventuele bijzonderheden in de benige of in de spier opbouw.

 


De algemene palpatie.

Tijdens de algemene palpatie zal ik het paard helemaal af voelen met als doel een indruk krijgen van de sensibiliteit, pijn en temperatuur in het lichaam. Hiermee kan ik ook voelen of er sprake is van bijzonderheden in het onderliggende weefsel en om vast te stellen of er contra indicaties zijn om het paard te monsteren of longerenDe inspectie in beweging.            

Ik wil graag dat het paard gemonsterd wordt in stap en in draf, op de harde en op zachte bodem, ditzelfde geldt voor het longeren. Hiermee krijg ik een indruk over de beweeglijkheid van het paard, of er sprake is van kreupelheid en of het paard graag en makkelijk mee loopt op beide kanten. Ik kijk of de bespiering in de boven en onderlijn in balans is en of er een goede golfbeweging te zien is.
 

Specifieke palpatie.

Als er tijdens de inspectie in beweging bijzonderheden naar voren zijn gekomen i zal ik een specifiekere diepe  palpatie uitvoeren.Mochten er geen bijzonderheden zijn dan start ik met de eerste behandeling of ik verwijs u naar een andere behandelaar.